Share

Despre Windows 8, un oficial Microsoft din ţara lalelelor a afirmat că va fi lansat în 2012. De fapt, el a spus că noua versiune este în lucru şi că va fi gata în vreo doi ani.

Microsoft are de gând să dezvolte trei versiuni diferite de Windows 8, pentru trei tipuri diferite de dispozitive. Acestea ar fi: desktop, laptop şi tabletă.

O combinaţie interesantă de facilităţi se va dovedi cea dintre senzorul de proximitate şi recunoaşterea facială, două funcţii care se vor regăsi în Windows 8. În practică, scenariul ar fi aşa: când te apropii de calculator, acesta porneşte automat, simţindu-ţi prezenta cu ajutorul senzorilor. Apoi, în locul tastării parolei, logarea se face prin intermediul recunoaşterii faciale.

O altă facilitate importantă în Windows 8 va fi sincronizarea online a datelor. Diverse setări şi opţiuni, poate chiar şi foldere întregi vor fi sincronizate în acest fel. Sincronizarea se va dovedi utilă într-o serie întreagă de situaţii. De exemplu, vei putea avea aceleaşi setări pe mai multe calculatoare (la birou, acasă, pe laptop etc.).

Toate aceste facilităţi sunt interesante şi probabil vor mai fi şi altele despre care încă nu se ştie. Un lucru este cert. Windows 8 va fi un sistem de operare care trebuie şi va aduce un avans tehnologic. Nu poartă povara unui eşec care trebuie reparat, cum a fost cazul lui Windows 7. Windows 8 trebuie să inoveze, nu de dragul inovaţiei cum ne-ar plăcea să credem, ci pentru a ţine pasul cu vremurile şi concurenţa.