Share

Microsoft a vândut 240 de milioane de licenţe ale programului Windows 7 compania americană menţinându-şi poziţia dominantă pe piaţa mondială a sistemelor de operare.

Windows 7 a fost lansat pe 22 octombrie 2009 în locul sistemului de operare Windows Vista, care nu a fost la fel de bine primit de public.

Deşi sistemul de operare al Apple (Mac OS) şi Linux au câştigat cotă de piaţă în ultimii ani, sistemele de operare ale Microsoft (Windows) sunt instalate pe 90% dintre computerele personale din întreaga lume.






Totodată, Microsoft estimează că aproximativ 90% dintre companii, cei mai importanţi clienţi ai săi, au planificat să treacă la Windows 7, în condiţiile în care companiile trec la noile soluţii software mai târziu decât consumatoriii, deoarece petrec mai mult timp testând produsele pentru a se asigura că sunt compatibile cu software-ul existent, potrivit directorului financiar executiv la divizia Windows a Microsoft, Tami Reller, citat de Reuters.

Microsoft a înregistrat în anul financiar iulie 2009 – iunie 2010 venituri de 62,5 miliarde de dolari, în creştere cu 7%, faţă de anul financiar anterior. Cele mai mari vânzări ale grupului IT sunt generate de sistemele de operare Windows care, la 25 de ani de la prima versiune, continuă să fie principalul motor al afacerilor companiei, generând 25% din vânzări şi mai mult de jumătate din profit.